‘USYNLIGE LINJER’ – Plauborg + Olsen march 2021

USYNLIGE LINJER

2 x solo featuring: THOMAS PLAUBORG + JESPER OLSEN 

Vi går foråret i møde med dobbelt soloudstilling af kunstnerne Thomas Plauborg (f. 1990) og Jesper Olsen (f. 1983). Plauborg debuterede på VÆG tilbage i 2015 – mens Olsen udstiller for første gang i galleriet.

Udstillingens titel ‘USYNLIGE LINJER’ refererer dels til måden hvorpå de to kunstneres motivverden fletter sig ind i hinanden, dels til den proces og de medier, som typisk er skjult for beskueren.

Thomas Plauborgsprimære medie er maleriet og farven. Udtrykket er figurativ surrealisme med tråde til Francis Bacon, David Hockney, Maria Lassnig og Hilma af Klint. Plauborg er en intuitiv maler med en stor passion for håndværket. Pensler og oliemaling er samleobjekter såvel som værktøjet for hans kunstneriske virke. Motivet er en leg, der kombinerer det perfekte strøg med den rette pensel, farve og komposition. 

I denne nye udstilling har Plauborg bearbejdet det klassiske ‘stilleben’, mere specifikt de overdådige blomsterdekorationer, som blev kanoniseret af 1700-tallets hollandske malere. 

Jesper Olsen er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi (2009-14) og har bl.a. udstillet i Kunsthal Nord og Kunstbygningen i Vrå. Olsen leger også – eksperimenterer med materialer, bl.a. 3D-print og fotocollage. Specifikt til denne udstilling har Olsen skabt værkserien ’Molior Natura’. Her undersøger og udfordrer han den klassiske opfattelse af landskab som noget statisk, idyllisk og naturligt – en opfattelse som er genkendelig fra eksempelvis fotografi og guldaldermaleri. En forventning som stadig er præsent, men som her udfordres ved at tvinge flere lag af betydning, forhindring og fysisk dekonstruktion ned over det.

Udstillingsperioden er til og med lørdag d. 23. marts 2021. 

Vi glæder os til atter at vise kunsten frem. 

Vel mødt.

Lars Bonde

Installations view
Installations view – Jesper Olsen
Installations view – Thomas Plauborg
Installations view – Thomas Plauborg
installations view – Jesper Olsen
Installations view – Thomas Plauborg
Thomas Plauborg – paintings