Anders Børgesen – ‘Erindringernes Mønstre’ 15.05 – 12.06. 2021

Anders Børgesen(f. 1982) er lidt af en voyeur. Han iagttager, registrerer og skitserer. Lige fra forvitringer i sten i Death Valley, Michelangelos tegninger af kuplen i Peterskirken, rygplader på barndommens dinosaurer til tilfældige folder i et stykke tekstil eller frontgrillen på en bil. Natur, arkitektur og kultur. Referencerne er mange – ikke mindst passionen for science fiction-film, skaber inspiration til formgivningen. Scenografi. Grafik og figurer fra klassiske tegnefilm og film som Alien og The Matrix er yndede kilder. Med afsæt i den danske keramiske kulturarv formår Anders Børgesen at udvikle værker i spændingsfeltet mellem det klassiske udtryk og de moderne referencer.  Anders Børgesen besidder et højt teknisk niveau – og i kombination med håndelag, koncentrationsevne og fysik skaber han æstetisk keramiske værker, der i udgangspunktet har en ornamental forenkling. Referencer til danske Axel Johannes Salto er nærliggende – ikke mindst de repetitive mønstre. Men trods det umiddelbart stringente udtryk, rummer værkerne unikke variationer. Alt bliver skåret ud efter øjemål og dermed opstår små skævheder og drejninger, der skaber et organisk og levende udtryk. For Anders er det taktile – den fysiske berøring af værkerne, en helt afgørende dimension. Erindringen om et mønster skal føles.

Udstillingsperioden er til og med lørdag d. 12. juni 2021. 

LARS BONDE

Installation view
Installation view
Installation view