REFLEKSION Anders Børgesen & Sylvest Jeppesen Dec. 2022 – Jan. 2023

Vi slutter 2022 med en dobbelt soloudstilling med to af galleriets stærke navne:

Sylvest Jeppesen (f. 1974) og Anders Børgesen (f. 1982).  De to kunstnere har fundet sammen i en fælles reference omkring ’refleksioner’ – ikke blot som en spejling i hinandens udtryk, men primært i deres klassiske afsæt for at skabe.

Sylvest tager et mytologisk afsæt i fransk ’erotic noir’, hvor han med inspiration i litteratur og film af franske Alain Robbe-Grillet, bl.a. portrætterer unge kvinder, der dannes til at gå catwalk i Paris.   Det handler om dominans og underkastelse. Om accept og tolerance. Om individets behov for disciplin og struktur – og udviklingspotentiale.

Anders Børgesen arbejder med en ornamental forenkling med referencer til danske Axel Johannes Salto. Trods det umiddelbart stringente udtryk, rummer værkerne unikke nuancer og variationer. En stor passion for science fiction-film danner inspiration til formgivningen. Rumvæsner, reptiler og stenlandskaber afkodes og fortolkes og danner afsæt for organiske former i hænderne på Anders Børgesen.

Begge kunstnere vil være til stede ved ferniseringen. 

Udstillingen vises til og med d.14. januar 2023. 

Håber vi ses. 

Mange hilsner,

Lars Bonde

Anders Børgesen – ‘Dragens hemmelighed’ – 46(h) x 21,5(w) cm
Anders Børgesen – ‘Viljens inspiration’ – 26(h) x 25(w) cm
Installation view
Sylvest Jeppesen – Brief moment of trance’ – oil on canvas – 150 x 140 cm
Installation view
Sylvest Jeppesen – ‘Red Sun’ oil on canvas – 164(h) x 154(w) cm
Installation view